11 Eylül 2008 Perşembe

Udon

Bugun Capon Baligim geldi bana yemegi ona yaptirdim.(benim balik eski ahci Italyan-Fransiz-Japon mutfagi )Ipler elimde no panic :) Tek severek yedigim Japon yemegi (simdilik) Udon.Suyun icinde spagetti misali :) Pek cok cesidi var yani istediginiz bircok sebzeyi ilave edebilirsiniz icine ama ben en sadesini sadece taze soganlisini seviyorum hatta bayiliyorum !!!!!!! Malzemelerimiz birinci fotografta udonlari gordugunuz.5 kisilik paketlerde dondurulmus halde satiliyor marketlerde.Yukaridaki uc sise soldan saga Susam yagi-soya sosu-yemekler icin sake (alkolu ucuyormus yemekte alkol tadi kalmiyor soyanin etkisini kirmak icinmis)
Yukarida gorunense balik bulyon toz halinde.2 tencere kullanicaz birinde sos yapicaz birinde udonu haslicaz.Udon haslanirken yandaki tencereye su koyuyoruz,uzerine goz karari (oyle yapti ) soya sosu,susam yagi ve sakeden ilave ediyoruz,bulyonu ekliyoruz ve kaynatiyoruz.
Kaynayinca sosla udonu bulusturuyoruz :) uzerine ince ince kiyilmis taze sogan ve susam ilave ediyoruz.

Sonra da cubuklarimizda hopurdete hopurdetee afiyetle yiyoruz.
Ayy asil benim baligin bir domates soslu spagettisi var ki hergun yapsa yerim yani neyse o da baska zamana artik :)

13 yorum:

  1. Afiyet Olsun. Capon balığın aşçı olması ne güzel

    YanıtlaSil
  2. yani galiba bunu ben de yiyebilirim , bir tek balık bulyona takılı kalırdım sanırım. Yabancı yemekler yerken yerken içinde ne olduğunu bilmemek en ideali olsa gerek. Bir aşcıyla birlikte olmak ha; harika

    YanıtlaSil
  3. Cocukla cocuk
    Vallahi super bir duygu bulasigi bana kalsa da :)))

    Lale abla:)
    Lale abla demem de sakinca var mi?
    Vallahi bulyon toz oldugu icin yiyebiliyorum aslinda kucuk kucuk baliklar var onlari suya degdirip cikariyorlarmis restoranda onu kabul edemedim.Balik tadi hic gelmiyor kokusu da sadece vitamini geciyor~mus.Yoksa ben cok yemek secerim gonul rahatligi ile yiyebilirsin :)))

    YanıtlaSil
  4. Makarna mi yani?? niye dondurulmus halde satiliyor?
    Yemek yapan bir erkek super!!Ben olsam hic mutfaga girmem sonuna kadar kullanirim bu ozelligini..

    YanıtlaSil
  5. Wagamama'da bayılıyorum sulu noddle lardan yemeye. Çok güzel gözüküyor.
    susam yağını ben masajda kullanılır sanıyordum yemekte kulanmak ilginç :):):) hemen deneyeyim acaba buradkilerle aynımıdır zehirlenmeyeyim bir de heheh

    YanıtlaSil
  6. Haydins
    ben kolay anlasilsin diye spagetti dedim.Aslinda Noodle deniliyor ingilizcede sanirim.Balik dio ki farki su olabilir japon unundan yapiliyor ve yumurta kullanilmiyor mus :)

    Zeya :)
    wagamama selfish demek ;) bende gordum taksimde son gunumdu ugrayamadim begenmene sevindim.Zehirlenme sakin ben alir gelirim sana buradan :)

    YanıtlaSil
  7. Ah pek leziz, bu corba noddlelardan çindeyken çokca tüketmiştim...Eee capon balığının yemek yapması süper..ee şey bende spagettiyi tercih ederim hele de pesto soslusuna..parmaklarımı yerim.

    YanıtlaSil
  8. Canım çok lezzetli bişey gibi görünüyor afiyetle yiyin valla bizim için de. Özellikle ben de taze soğanı pek severim o da ayrı bir güzellik katmıştı eminim.spagetti tarifini ve resimlerini de bekliyorum heyecanla.ellerine sağlık capon balığının:) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Tanya :)
    Vallahi super bir duygu damak zevklerimiz pek tutmasada bana uygun seyler icat edio zavallicik :)

    Tugbacim :)

    sagol canim evet bir ara spagettiyide cekerim ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Sushico'yu tek geçerim tatlı ekşi tavuk yanında da noodle amma bol soyalı ve sebzeli. Mırr canım çekti noodleı eceriyorum ama tavuğu dışardayemek gerekiyor :(

    YanıtlaSil
  11. Aaa, bunu ben de yedim, hatta suyu cok guzel oluyor.Bi de yanilmiyorsam bunu sundure sundure , sapirdata sapirtada yemek lazim:)

    Sipagetti mi? Fotograf isteriiiz!

    YanıtlaSil
  12. Cw :)
    Wallahi cogunuzun mutfak bilgisi benden daha cok cok yemek sectigim icin :(


    Desertwind :)

    Evet evet spagetti dur su baligi yakalayayim ben :)

    YanıtlaSil
  13. Ayy cok sanslisin yaff :)
    ben de her japon yemegini sevmem ama canada'dayken bir japon restorani resmen abone olmustum :) corbalari cok guzeldi oranin :)
    Serrose ben su chop stick isini cozemedim hala, var midir bunun bir puff noktasi yaff ?

    Afiyet bal seker olsun Serrosesum, sen bu Japon Balik'ina iyi bak :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül